احکام خمس Fundamentals Explained

۶۳. بازپژوهی مجازات رجم در قرآن(مقاله پژوهشی حوزه) نویسنده: محمد عشایری منفرد منبع: قرآن، فقه و حقوق اسلامی سال اول پاییز و زمستان ۱۳۹۳ شماره ۱ کلید واژه ها: زنا استمرار احصان رجم اسم فاعل حوزه های تخصصی: حوزه‌های تخصصی علوم اسلامی تفسیر و علوم قرآن تفسیر قرآن معارف قرآن احکام فقهی وحقوقی در قرآن حوزه‌های تخصصی علوم اسلامی فقه و اصول فقه فقه کیفری

↑ کلینی، الکافی، ۱۴۰۷ق، ج۱، ص۵۴۷. ↑ حر عاملی، وسائل الشیعه، ۱۴۰۹ق، ج۹، ص۵۳۸. ↑ حر عاملی، وسائل الشیعه، ۱۴۰۹ق، ج۹، ص۵۳۸. ↑ حر عاملی، وسائل الشیعه، ۱۴۰۹ق، ج۹، ص۴۸۴. ↑ حر عاملی، وسائل الشیعه، ۱۴۰۹ق، ج۹، ص۵۳۸. ↑ حر عاملی، وسائل الشیعه، ۱۴۰۹ق، ج۹، ص۵۱۴. ↑ حر عاملی، وسائل الشیعه، ۱۴۰۹ق، ج۹، ص۵۳۸. ↑ حر عاملی، وسائل الشیعه، ۱۴۰۹ق، ج۹، ص۵۲۸. ↑ حر عاملی، وسائل الشیعه، ۱۴۰۹ق، ج۹، ص۵۳۸. ↑ حر عاملی، وسائل الشیعه، ۱۴۰۹ق، ج۹، ص۵۳۸. ↑ فراهیدی، العین، ۱۴۰۵ق، ج۲، ص۱۳۳. ↑ آقا بزرگ طهرانی، الذریعه، ۱۴۰۳ق، ج۱، ص۴۷۲. ↑ حر عاملی، وسائل الشیعه، ۱۴۰۹ق، جلد ۹ بحث خمس. ↑ فاضل لنکرانی، خمس، ۱۳۹۲ش، ص۹۲. ↑ منتظری، کتاب الخمس و الانفال، [بی‌تا]، ص۱۱ـ۱۳. ↑ منتظری، کتاب الخمس و الانفال، [بی‌تا]، ص۲۵۰ و ۲۵۱. ↑ منتظری، کتاب الخمس و الانفال، [بی‌تا]، ص۲۶۱ـ۲۶۳ (با اشاره به کتاب «ذخائر الامامة فی الخمس»). ↑ خمینی، توضیح المسائل(محشی)، ۱۴۲۴ق، ج۲، ص۷. ↑ خمینی، توضیح المسائل(محشی)، ۱۴۲۴ق، ج۲، ص۳۸. ↑ خمینی، توضیح المسائل(محشی)، ۱۴۲۴ق، ج۲، ص۴۳. ↑ خمینی، توضیح المسائل(محشی)، ۱۴۲۴ق، ج۲، ص۴۷. ↑ خمینی، توضیح المسائل(محشی)، ۱۴۲۴ق، ج۲، ص۵۱. ↑ خمینی، توضیح المسائل(محشی)، ۱۴۲۴ق، ج۲، ص۵۵.

فردی که خود را همواره در محضر خدا می‌بیند، هرگز خود را به گناه نمی‌آلاید و از این طریق بعد معنوی وجود او تقویت می‌گردد.

ازدواج • ازدواج موقت • تعدد زوجات • نشوز • محارم • طلاق • مهریه • شیردادن • آمیزش • استمتاع • صیغه ازدواج • ام ولد • ظهار • لعان • ایلاء • خلع و مبارات

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

.. فلسفه و عرفان گناه و شرک به شمار می رفت، در مدرسه فیضیه فرزند خردسالم، مرحوم مصطفی از کوزه ای آب نوشید، کوزه را آب کشیدند؛ چرا که من فلسفه می گفتم. تردیدی ندارم که اگر همین روند ادامه می یافت، وضع روحانیت و حوزه ها، وضع کلیساهای قرون وسطی می شد» (امام خمینی، منشور روحانیت، ۱۳۷۲).

خمس از موضوعات مهم فقه اسلامی و به طور خاص فقه امامیه است. محاسبه و پرداخت خمس از تکالیفی است که شیعیان در طول زندگی به آن عنایتی ویژه دارند.

هر فرد بالغی لازم است روزی را برای محاسبه سال خمسی خود قرار دهد. برخی مراجع تقلید آغاز سال خمسی را website اولین مالی که به انسان می‌رسد(هدیه، حقوق،.

به نظر آنان فقه موجب شده است که ابعادی از دین مورد بی توجهی قرار گیرد (احیاء علوم الدین، ج۴، ص۴۰۱، ج۱، ص۱۸). عرفا، شاعران و صاحبان ذوق عموما از فقها می نالیده اند. صفتِ ممتاز امام این است که احیای دین را در توجه به فقه و اقتدار فقیهان می دانستند(«کوشش کنید آقایان ... در تحکیم فقه اسلام، در بسط فقه اسلام، این فقه غنی است. در عالم مثل فقه شما چیزی نیست، این فقه غنی را بسطش بدهید...») و نه تنها بدان باور داشتند، بلکه از لحاظ نظریه سازی و عملی سازی نیز برای آن تلاش کردند؛ تلاشی که بطور کامل ایشان را از دیگر احیاگران جدا می سازد (امام خمینی، منشور روحانیت، ص۲۵۵).

نوجوان و جوان می خواهد براساس تفکر و برهان عقلی و دلایل منطقی، مطالب و مسائل مذهبی را بررسی و قبول نماید، زیرا مسائل مذهبی، غالباً در این دوره ارزش واقعی پیدا می کنند و در نظام های زندگی ادغام می شوند؛ لذا، نشان دادن واقعیت های دینی به آن ها در گرایش بیشتر آنان به مذهب مؤثر است و تعصبات غلط باعث سرخوردگی آنان از مذهب ومذهبی ها می گردد. بنابراین، طرز ارائه مسائل مذهبی به آنها بسیار اهمیت دارد و باید دانست که چه مسائلی را در این دوره به آن ها گفت که از دین زده نشوند و در عین حال باید آن مسائل را با زندگی تطبیق داد، به طوری که مسائل دینی با تجربه و عمل توأم شود، تا به زودی از فکر جوان خارج نشود و اثرش در رفتار او ثابت بماند؛ یعنی، دین و علم را با هم به آنان آموزش داد.

در ادیان الهی و به خصوص در اسلام، تأکید اکیدی بر بعد معنوی انسان و پرداختن به ارزش‌های والای انسانی شده است و در کنار استفاده از امور مادی و زیبایی‌های دنیای مادی، توجه به آخرت‌گرایی مد نظر قرار گرفته است. تعادل در امر دنیا و آخرت و لزوم توجه به معنویات، از ضرورت‌های است که اسلام همواره بر آن تأکید می‌نماید. لذا، در این تحقیق در پی پاسخ دادن به سؤالات زیر هستیم:

ولایت فقیه تقریبا اصلی پذیرفتنی میان همه فقیهان عصر اخیر است. تفاوت، تنها بر سر درک مفهوم ولایت و گستره آن است. این گستردگی و فراخیِ مفهوم، از «ولایت بر صغار و دیوانگان» شروع می شود و تا «ولایت بر فرزانگان» ختم می گردد (عبداللّه جوادی آملی، نشریه حکومت اسلامی، ص۵۰ـ۸۰).

وحید خراسانی، حسین، رساله توضیح السمائل، قم، مدرسة باقر العلوم، ۱۴۱۹ق.

سهم سادات: بحث دیگر این است که در آیه شریفه، آیا مراد از «یتامی»، «مساکین» و «ابن السبیل» مطلق این افراد هستند؛ یعنی هر کسی که عنوان یتیم، یا مسکین و یا ابن السبیل بر او صدق کند؟ و یا این که مراد، خصوص یتیمان و مساکین و در راه ماندگان از نزدیکان پیامبر ‌و آل رسول است؟ علمای امامیه قائل‌اند: مراد، یتیمان، مستمندان، و در راه ماندگان از بنی‌هاشم‌اند.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *